Dulcinea en sessió familiar

Ofèlia Roca 16-02-2008

Gran Teatre del Liceu, 16 de febrer de 2008

Niño: Fabiola Masino
Madre/Dulcinea: Beatriz Lanza,
Don Quijote: José Hernández- Pastor,
Sancho: Javier Galán.

Direcció: Gueràssim Voronkov

Direcció d'escena: Gustavo Tambascio
Escenografia: Ricardo Sánchez Cuerda
Vestuari: Jesús Ruiz Moreno
Il·luminació: José Luis Canales

Coproducció: Teatre del Liceu/ Teatro Real


Dulcinea és un espectacle dedicat al públic mes jove, a partir dels 10 anys, i esta coproduïda juntament amb el Teatro Real de Madrid.

Narra la història d’un nen que intenta llegir el Don Quijote i li resulta molt pesat, avorrit i incomprensible. La seva mare li dona uns arguments per animar-lo a seguir llegint, però no l'acaba de convèncer. Finalment el nen llegeix unes frases i tira el llibre furiós a terra.

Del llibre caigut a terra comencen a sortir unes figures que son els personatges principals del llibre i es posen a parlar amb el nen.

Don Quijote i Sancho comencen a explicar les seves aventures per convèncer al nen que val la pena llegir aquest important llibre, i acaba la història amb el nen llegint el llibre a sobre del seu llit sense poder deixar de llegir-lo.

El muntatge destaca per el seu color i dinàmica. Predomina en tot moment el color morat i els seus tons amb el contrast del blanc, donant-li lluminositat a l'escenografia. El decorat és únic, i per canviar d'ambient fan servir imatges projectades, boires, foscors i llums brillants, que en tot moment estan molt ben encertades. Tot això fa que sigui un espectacle amb una estètica molt elegant i ben treballada, amb un moviment escènic molt dinàmic, sense deixar que el ritme de l’espectacle decaigui.

Tots els personatges van estar molt ben interpretats i cantats:

El Niño va estar interpretat per Fabiola Masino, que té l'aspecte i la mida ideal per fer de nen, i amb un bon nivell vocal.

La Madre i Dulcinea estan interpretades per Beatriz Lanza, que té molt bona presència escènica i una veu de gran extensió.

José Hernández-Pastor és qui encarna a Don Quijote, amb una veu de contratenor molt ben emesa i posseint una altura corporal que contrasta amb els altres personatges, ja que això es l'ideal per aquest personatge.

Sancho està interpretat per Javier Galán, que posseeix una veu brillant i de molt bona qualitat tímbrica i amb molta seguretat a sobre l’escenari.

Tots els actors i ballarins que surten estan molt ben integrats a l'espectacle.

La música de Muricio Sotelo està molt ben escrita pel tipus d'espectacle, ja que és tracta de música contemporània, i que en aquest cas és una música descriptiva i s’adapta perfectament amb l'espectacle visual.

Els músics de la petita orquestra i el director musical Gueràssim Vornkov van estar correctes en tot moment.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!