Schwanengesang

Ofèlia Roca 05-02-2008

Temporada de Cambra de l’Auditori de Barcelona
Sala 2 Oriol Martorell, 5 de febrer de 2008

Franz Schubert
Schwanengesang

- Der Wanderer an der Mond
- Wiegenlied
- Beir dir allein
- Die Taubenpost
- Liebesbotschaft
- Kriegers Ahnung
- Frühlingssehnsucht
- Ständchen
- Aufenthalt
- In der Ferne
- Abschied
- Am Meer
- Ihr Bild
- Das Fischermädchen
- Die Stadt
- Der Doppelgänger
- Der AtlasEnric Martínez-Castignani - Baríton
Ulrich Eisenlorh
- Piano


El concert es va iniciar amb els seus dos protagonistes totalment entregats al seu art d’interpretar el fantàstic cicle “Schwanengesang” de Schubert. La dinàmica de l’actuació va anar transcorrent “in crescendo” a mesura que anava transcorrent i evolucionant la partitura per acabar d’una manera profunda, molt sentida, explicada en extrem i amb un molt bon discurs musical.

Enric Martínez-Castignani va cantar demostrant una gran musicalitat i una total entrega. Es va buidar fins a cantar tot el cicle esplaiant-se en una gran expressió explicativa en tots els poemes. Aquesta virtut inconfusible de Castignani va ser exposada amb molta convicció i esbiaixant el seu art amb tots els seus matisos i expressions diferents possibles del seu ventall de recursos interpretatius. Aquest fet, espectacular, va provocant que el públic pogués entendre tota la sensibilitat en la seva transcendència més sublimada d’aquesta gran obra musical.

En el terreny vocal puc dir que va desenvolupar la seva interpretació utilitzant una veu molt ben timbrada. La seva projecció, molt encertada, va fer que es fes sentir la seva veu des de la primera fins a l’ultima filera amb un timbre molt homogeni en tota les seva tessitures i amb un so molt cuidat. La seva tècnica vocal, molt treballada i molt segura, li va permetre sense errors de cap mena poder amassar la seva veu a la seva convicció i segons les exigències adaptades a la seva expressió vocal.

Ulrich Eisenlohr va demostrar ser un pianista molt dedicat i diligent, amb un so molt cuidat i una musicalitat molt d’acord amb Castignani. Els dos intèrprets anaven molt ben compenetrats en el discurs musical i de base conjuntiva.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!